Meny
Meny

Smykkeskrin

Smykkeskrin? Du finner det på klokker.no

Du skal ikke være særlig interessert i smykker før du trenger et flott og praktisk smykkeskrin du kan oppbevare smykkene i.

Og selvsagt trenger du ikke ha spesielt verdifulle smykker for at innkjøpet av et smykkeskrin skal forsvares. For med et smykkeskrin organiserer du, og rydder flott opp i, det rotet som ellers er så lett å vikle seg inn i om du oppbevarer smykker løst.

Det finnes mange typer smykkeskrin, fra luksuriøse smykkeskrin i skinn – med mange, og flotte skuffer og rom der du kan oppbevare «kronjuvelene», til enklere smykkeskrin med mindre plass.

Smykkeskrin

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

La oss se litt nærmere på de forskjellige typene smykkeskrin som finnes.

Smykkeskrin

Hvem som oppfant smykkeskrinet er et åpent spørsmål som sikkert kan besvares på akkurat samme måte som alle andre oppfinnelser: Det var kineserne!

Og grunnen til at vi nevner dette er at det på 1980-tallet var svært populært med et helt spesielt, asiatisk smykkeskrin laget i tre, og malt med flotte farger.

Dette var nok strengt tatt et japansk skrin, og utførelsen var tradisjonell. Den var delt inn i tre deler, men en sentral del på midten der lokket også gjerne inneholdt et flott speil.

Mange norske familier kjøpe dette smykkeskrinet da det kom på markedet i Norge, og dette er nok en av verdens aller mest tradisjonsrike smykkeskrin.

Stort utvalg

På denne tiden var nok ikke dette med smykkeskrin like vanlig i Norge, og derfor var det en hyggelig nyhet. I dag selges det også mye mer smykker – og derfor er det helt naturlig at det også er mer vanlig å kjøpe flotte smykkeskrin.

Men du velger selv akkurat hvor forseggjort du ønsker ditt smykkeskrin.

Det finnes små smykkeskrin, gjerne bare med ett oppbevaringsrom. Dette er selvsagt enkleste form for smykkeskrin, og ikke særlig raffinert, men det fungerer likevel som oppbevaringsmåte for et lite antall smykker. Og hjelper deg på den måten med å holde smykkene unna oppbevaring i skuffer og skap.

Eller annen form for løs oppbevaring.

Unngå løs oppbevaring

For er det noe du uansett bør unngå er det løs oppbevaring av smykker. Smykker skal du ta vare på. Og dette gjelder selvsagt uansett hvilken verdi smykkene har, selv om du selvsagt skal være spesielt varsom når du begynner å få smykker til en viss verdi.

Vi nevnte helt enkle smykkeskrin som i prinsippet kanskje bare består av ett, eneste om. Men det vanlige i dag er selvsagt smykkeskrin av en viss størrelse, der det finnes spesialiserte oppbevaringsrom.

For det er selvsagt ikke ideelt å oppbevare alle typer smykker på samme måte.

Spesialiserte oppbevaringsrom

Ringer kan oppbevares på mange måter. Hent gjerne inspirasjon fra smykkebutikkene. For der ser du gjerne at dyrere ringer oppbevares i enkeltrom. Det kan dreie seg om enkle smårom der du rett og slett legger ringen ned.

Men ofte er dette helt flotte løsninger, med vatterte rom som beskytter ringene dine, og legger dem flott opp – en etter en.

En annen måte å oppbevare sine ringer på er ved å ha dem i spesialiserte rom der du plasserer ringene ned i sprekker.

Dette passer til alle typer ringer, og om du har lyst til å la hver enklet ring stp flott ut for seg selv, er det jo bare å ha færre ringer per sprekk.

Halskjeder i smykkeskrin

Halskjeder trenger god plass. Og her ser vi selvsagt også behovet for at halskjedene ligger unna andre smykker. For det er jo irriterende når de vikler seg inn i dine andre smykker, og gjerne også andre halskjeder.

Velg gjerne et smykkeskrin som også har minst en, stor skuff. Og denne skuffen reserverer du til halskjeder. Det er fint å legge halskjedet ned.

Joda, et halskjede egner seg jo naturligvis også til å henges opp, og litt større smykkeskrin har også muligheter for dette. Men en skuff er en meget god løsning til halskjedene dine, så det ideelle er et smykkeskrin med minst to til tre skuffer.

Det er også praktisk om du skaffer deg et smykkeskrin som gjerne deler minst en av skuffene inn i flere mindre rom. Da legger du enkelt ned ett halsbånd per skufferom, uten at du vil få problemer med at smykkene vikler seg inn i hverandre.

Varierte oppbevaringsrom

Det aller beste du kan gjøre er å velge et noe større smykkeskrin som har flere gode muligheter for oppbevaring av alle typer smykker. Det er helt supert om smykkeskrinet ditt har minst en (men gjerne flere), stor skuff. Men ideelt sett har skrinet også et par småskuffer.

Velg videre helst et smykkeskrin som gjerne også har laterale oppbevaringsmuligheter (altså på siden av skrinet). Ideen er at det bør være så mange oppbevaringsrom som mulig – og helst av flere typer:

- Store skuffer
- Små skuffer
- Ring-sprekker
- Mindre, åpne rom
- Lommer
- Hanker
- Småvesker som hører til skrinet
- Etc.

Legg merke til dette med «småveskene», for virkelig gode smykkeskrin har gjerne mindre skinnvesker en raskt kan ha et par smykker i og praktisk ta med seg på reise.

Speil i smykkeboks

Glem heller ikke at en god smykkeboks alltid bør inneholde et speil. Dette ligger i sakens natur, for når man – der og da – skal finne fram et smykke man kan bruke når en står på vei til å gå ut, er det selvsagt super-praktisk med et speil i smykkeskrinet.

Og selv om du har verdens flotteste garderobe, med speil så det rekker, så er det uansett praktisk med et speil i smykkeboksen.

Smykkeboks – en flott gave

Alle kvinner bør ha en flott smykkeboks, og kjøp gjerne en smykkeboks i gave til deg selv. Men tenk også på hvor flott gave dette kan være til andre. Det er selvsagt vanlig at ektefeller, samboere og kjærester kjøper flotte smykkeskrin og smykke-esker til sin bedre halvdel.

Men et flott og vakkert smykkeskrin er også en meget hyggelig gave å få i yngre alder. Spesielt altså om det er litt forseggjort. Så at dette er en av disse gavene som passer alle aldre – det er helt sikkert.

Sjekk vårt utvalg av smykkeskrin på disse sidene, og husk at vi har også klokkeskrin for oppbevaring av klokkene dine!