Meny
Meny

Casio Pro Trek PRG-600-1ER

Varekode: 524264
En pålitelig venn er noe som trengs når man skal ut på eventyr. Denne Pro Trek klokken gir deg alt du trenger. Klokker er utstyrt med funksjoner som solcelledrift, kompass, høydemåler, barometer og termometer.

Pro Trek er den perfekte ledsageren på dine eventyrlige turer under åpen himmel, og kombinasjonen av innovativ teknikk, et robust presisjonsurverk og topp moderne design er helt unik!

Berg eller dal? Skog eller mark? Ved havet eller en innsjø? Uansett hvor du befinner deg: Med en Pro Trek klokke er du klar for ethvert terreng.

Denne klokken er fra verdenskjente Casio, som er kjent for å lage klokker av svært god kvalitet og med mange funksjoner!

Vi er utvalgt som autorisert norsk forhandler av Casio klokker, noe som gir deg trygghet med offisiell garanti og service, samt at din Casio klokke garantert er 100% ekte når du handler hos oss.

Detaljer

Ved et enkelt tastetrykk lyser en lysdiode opp både den analoge urskiven og digitalvisningen. Dermed kan du se alt selv i mørke omgivelser.

Kuldebestandig (-10°C)
Klokken tåler temperaturer ned til minus ti grader celsius.

Solcelle-batteri
Klokken drives av solceller, så du trenger du ikke være redd for at batteriet går tomt når du er på tur. Klokken lades opp av solenergi, og overskuddsenergien lagres i et batteri.

Neo-skjerm
Indekstallene og/eller viserne har et fluoriserende belegg. Dette gjør at de vil lyse i mørket dersom klokken har fått lys på seg i det siste.

Barometer (260/1.100hPa)
Klokken er utstyrt med en sensor som måler lufttrykket innenfor et gitt måleområde. Slik kan ulike værtendenser gjenkjennes på forhånd, og det illustreres ved hjelp av symboler på skjermen.

Termometer (-10°C/+60°C)
Klokken måler temperaturen i omgivelsene og oppgir dette på skjermen i Celsius.

Kompass
Klokken er utstyrt med kompass. Et navigasjonsinstrument sørger altså for at klokken angir retningen til den magnetiske nordpolen.

Høydemåler opptil 10000 m
Klokken er utstyrt med en trykksensor som måler endringer i lufttrykket. Dermed kan høyden måles. Klokken registrerer høyder opptil 10.000 meter over havet.

Dataminne for høydemåler
Dataene for høydemåleren kan lagres i klokkens minne (opptil 40 høydedata, avhengig av klokkemodell). Dermed kan du når som helst få tilgang på disse (målt høyde, dato og klokkeslett). Også minimums- og maksimumshøyden blir lagret for en måling.

Høydeøkning
Funksjonen oppsummerer høydemålingene og gjør at du enkelt kan følge med på hvor mange høydemeter du har klatret.

Verdenstid funksjon
Verdensurfunksjonen viser klokkeslettene i inntil 29 ulike tidssoner.

Stoppeklokke - 1/100 sek - 24 timer
Ved å trykke på en knapp kan en helt presist måle forløpt tid. Tidsangivelsen angir maksimal tidsmåling, og brøken angir måleenheten.

Nedtelling - 1/1 sek - 1 time
Nedtellingsfunksjonen avgir et akustisk signal på angitt tidspunkt. Slik kan du bli minnet på spesielle eller gjentakende hendelser. Veldig praktisk for eksempel i forbindelse med inntak av medikamenter eller intervalltrening. Man kan stille tiden på sekundnivå, opptil 1 time på forhånd.

5 alarmer
Alarmen bruker et akustisk signal til å minne deg om tilbakevendende hendelser på det tidspunktet du har fastsatt. Du kan også aktivere et timesignal som markerer hver hele time. Denne modellen har fem frittstående alarmer som gir fleksible påminnelser om viktige avtaler.

Automatisk viserjustering
Denne funksjonen kontrollerer grunninnstillingene til viserne hver time og korrigerer dem om nødvendig. Dermed kan du alltid stole på at tidspunktet klokken angir er korrekt, selv når klokken er blitt utsatt for støt og magnetisme.

Tastelyd av/på
Lyden fra tastetrykk kan slås av ved hjelp av modus tasten.

Smart Access-teknologi
Med Smart Access-teknologien kan du enkelt gjøre innstillinger på klokken ved hjelp av en elektronisk krone. Den er laget slik at det er lettvint og intuitivt å stille inn funksjoner som nedtelling, stoppeklokke, alarmer og verdensur.

Lås for kronen
Kronen er beskyttet slik at en ikke utilsiktet forandrer innstillingene på klokken.

Automatisk viserjustering
Denne funksjonen kontrollerer grunninnstillingene til viserne hver time og korrigerer dem om nødvendig. Dermed kan du alltid stole på at tidspunktet klokken angir er korrekt, selv når klokken er blitt utsatt for støt og magnetisme.

Flytte visere funksjon
Man kan flytte viserne ved å trykke på en knapp, og slik lettere lese hva som står på skjermen.

Automatisk kalender
Etter at den automatiske kalenderen er stilt inn vil den bestandig vise riktig dato. Den korrigerer automatisk for måneder med ulik lengde, også ved skuddår.

12/24-timers tidsangivelse
En kan velge mellom å vise klokkeslettet i 12-timers format eller 24-timers format.

Lenke av resin
Resin er laget av kunstharpiks og er et svært solid materiale. Det er særlig egnet som klokkerem på grunn av egenskaper som lang holdbarhet og fleksibilitet.

Urkasse av resin
Resin er laget av det solide materialet kunstharpiks, og er svært godt egnet som urkasse.

Vanntett til 10 bar (100 meter)
En vanntett klokke skal være trykktestet til minst 10 ATM (100 m) for å tåle et bad. For dykkerur gjelder spesielle regler. Skyll alltid uret etter at det har vært i saltvann. Husk at dersom kronen ikke er skikkelig lukket, kan vann likevel trenge inn i uret.

Kondens:
Ved hurtige temperatursvingninger oppstår et undertrykk i klokken som kan forårsake kondens. Du vil se duggdråper under glasset om dette oppstår. Gå omgående til urmaker for å åpne kassen og tørke uret. Fuktigheten forsvinner ikke selv om duggen blir borte. Hvis ikke dette gjøres, vil fukt legge seg i urverket og dette kan forårsake totalskade. Ingen ur er kondenssikre selv om de er vanntette. Kondens kan også oppstå om du går fra sterk kulde til høy varme, for eksempel fra vinterkulde til badstu.

Indikator for batterinivå
Gjeldene batterinivå vises på skjermen.


Om Casio
Casio slapp sitt første armbåndsur i november i 1974, og de kom inn på markedet i en tid der klokkeindustrien akkurat hadde oppdaget digitalteknologien. Som et selskap som hadde utviklet det ypperste av elektronisk teknologi for lommekalkulatorer, kom de inn på feltet overbevist om at de kunne utvikle klokker som ville bli ledende på markedet.

Under utviklingen av sine egne armbåndsur begynte de med å spørre seg et grunnleggende spørsmål: "Hva er et armbåndsur?" I stedet for bare å lage digitale varianter av konvensjonelle, mekaniske klokker, tenkte de at den ideelle klokken burde være en som viste alle aspekter av tid på en konsekvent måte. Basert på dette var Casio i stand til å lage en klokke som viste presis tid, noe som inkluderte sekunder, minutter, timer, dager og måneder – for ikke å nevne A.M. og P.M., og ukedag. Det var den første klokken i verden som hadde en digital, automatisk kalender-funksjon som eliminerte behovet for å resette kalenderen på grunn av varierende lengder på månedene. Heller enn å bruke en konvensjonell urskive og visere, ble det satt inn en LCD-skjerm som viste informasjonen på en bedre måte. Resultatet av dette var at de i 1974 lanserte CASIOTRON, verdens første digitale klokke med automatisk kalender. CASIOTRON vant anerkjennelse som et banebrytende produkt som representerte en retning bort fra det konvensjonelle armbåndsuret.

Casio tok konseptet "armbåndsur" fra en ren klokke til et informasjonsapparat beregnet på håndleddet, og produktplanleggingen deres var basert på denne innovative ideen. De utviklet ikke bare nye funksjoner som tid i forskjellige tidssoner, men også nye, radikale funksjoner som tok i bruk Casio sin egen digitalteknologi, inkludert kalkulator og ordbok-funksjoner. Videre hadde de også en telefonbok-funksjon basert på minneteknologi, og til og med en termometerfunksjon som benyttet seg av en innebygget sensor. Klokkene med minnefunksjon ble til DATABANK-serien, mens klokkene med sensor utviklet seg til å bli to unike linjer med Casio-produkter: Pathfinder-serien viser høyde, atmosfærisk trykk og kompass.

I 1983 slapp Casio den støtsikre G-SHOCK-klokkene. Denne klokken knuste forestillingen om at en klokke er en skjør pyntegjenstand som man må håndtere forsiktig, og var resultatet av at Casios ingeniører tok utfordringen med å lage verdens sterkeste og tøffeste klokke. Den hadde trippel-beskyttelse for alle deler, moduler og innfatning, og G-SHOCK bød på en radikal, ny type klokke som ikke lot seg påvirke av sterke støt eller risting. At den var praktisk ble umiddelbart lagt merke til, og dens unike utseende, som var rammen rundt funksjonaliteten, ble utrolig populær. Dette gjorde at salget eksploderte tidlig på 90-tallet. G-SHOCK adopterte snart forskjellige sensorer, solcelledrevet og radiostyrt teknologi (beskrevet under), og nye materialer for enda bedre holdbarhet. Ved å alltid benytte seg av den nyeste teknologien og ved å alltid overgå den konvensjonelle tenkningen hva gjelder klokker, har G-SHOCK-merket blitt Casios flaggskip.

I dag fokuserer Casio på solcelledrevne og radiostyrte klokker: Det innebygde solcellebatteriet eliminerer behovet for å bytte batterier, og fjernstyringen betyr at brukeren aldri trenger å resette tiden. Den fjernstyrte funksjonen representerer en revolusjon innen tidtakningsteknologi på samme linje som når mekaniske klokker måtte gi rom for kvartsteknologien. Gjennom den videre utviklingen av høyfrekvent radiobølgefølsomhet, miniatyrisering og forbedret energieffektivitet, har Casio fortsatt å produsere en rekke fjernstyrte modeller.


Klokkebeskrivelsen er laget spesielt for Klokker.no og kan ikke kopieres! © Klokker.no

Tilleggsinformasjon

Kjønn Herre, Dame
Lenketype Plast / Silikon
Type: Dame, Herre
Lenkefarge Sort
Urskivefarge Sort
Urkassefarge Grå
Urkassemateriale Resin
Urkassefasong Rund
Vannbestandighet 10 ATM
Glass Mineral
Urverk Quartz
Funksjoner Alarm, Alarm (daglig), Barometer, Høydemåler/altimeter, Kompass, Lys, Nedtelling, Stoppeklokke, Termometer, Timer
Reviews