Meny
Meny

Herreklokker

Rutenett  Liste 
Fant 17 produkter
per side
Asc
Rutenett  Liste 
Fant 17 produkter
per side
Asc

Herreklokker

Leter du etter herreklokker? Da har du kommet til rett sted. For her på klokker.no finner du et stort utvalg herreklokker.

«Du er ikke fullt påkledd uten et smil», heter det i et ordtak. Men det samme kan en si om klokker.

Det finnes fremdeles menn ...som ikke er spesielt opptatt av klokker. Og poenget er jo heller ikke at en må bli klokkesamler. Men faktum er at en flott og stilig klokke kan gjøre mer for utseende ditt enn en full garderobe med klær.

Og noe av det fine med klokker er jo at herreklokker faktisk er en av de få typene smykker som en mann kan gå med. Joda, i dag er det slett ikke uvanlig å se menn med spesielle typer armbånd – gjerne i skinn.

Og det finnes fremdeles en og annen mann med ørering – spesielt trenden med en diamantørering har tatt av de siste årene. Kanskje ikke minst takket være stjerner som David Beckham og 50 Cent.

Andre ringer enn ens egen giftering er heller ikke uvanlig.

Men dette er likevel unntakene. Og vi kommer hele tiden tilbake til klokker. For herreklokker er menns eneste, virkelig legitime måte å gå med smykker på.

Bruk den!

Skap din egen stil

Ikke minst er dette med herreklokker en mulighet for å skape, og justere, din egen stil. Og tenk litt på hvor mange muligheter som finnes her.

For det finnes jo en lang rekke forskjellige klokketyper.

De fleste menn tenker vel at det holder med en, god klokke. Og dette er jo den tankegangen som har rådet til nå. Mange fikk vel en klokke til konfirmasjonen, og den brukte man til den eventuelt sluttet å gå.

Men i dag har vi selvsagt en annen tilnærming til dette. Mye av dette handler om den generelle holdningen vi har til «ting» i dag. For alt varer jo så mye kortere. Men med klokker finner vi likevel svært mye kvalitet, så det at mange menn har en rekke herreklokker i sin samling handler mer om det å uttrykke seg på forskjellige måter.

Sende forskjellige signaler i forskjellige situasjoner.

Hvilken herreklokke er du?

En fin tilnærmingsmetode til dette med klokker er å stille deg spørsmålet «hvilken klokke er jeg», eller «om jeg var en klokke, hvilken klokke ville jeg vært»?

Dette er for øvrig en artig selskapslek eller, kanskje snarere, et tanke-eksperiment en kan stille seg om mange ting.

Men om vi holder oss til klokker: Dersom du var en herreklokke, hvilken klokke ville du vært?

Ikke prøv å velge «riktig», for poenget er ikke å finne den ene, rette klokken som du absolutt må gå med. Eller at den klokken du finner ut «er deg» nødvendigvis blir din neste klokke. Men det handler mer om å se hvordan forskjellige klokker sender forskjellige signaler.

Sporty, robust og tøff

Er du en Casio G-Shock klokke? Da er du nok en tøffere, sporty fyr. Men likevel tradisjonell i smaken, og i hvert fall uten store pretensjoner. For Casio sin G-Shock serie er tradisjonell digital klokke som ikke essensielt sett har forandret seg så veldig mye siden den kom på 1980-tallet. Du ser tiden, dagen, måned som et minimum, og så handler det om hvilken modell du velger med tanke på ekstrafunksjoner.

Men det visuelle med denne klokken handler om det solide, robuste og det ærlige og upretensiøse.

Elegant og moteriktig

En helt annen type herreklokke, og en annen type mann, er den typiske Daniel Wellington klokken. For dette er en klokke med en klassisk stil. En herreklokke der diskret eleganse er en dyd. Og det er nok ingen tilfeldighet at dette er et svensk merke, for den formidler egentlig ganske godt de moderne, svenske verdiene for hva en mann skal være.

Luksuriøst og stort

En helt annen herreklokke er den typiske Invicta klokken. Joda, Invicta er et klokkemerke med et ekstremt stort utvalg av klokker. Men om du spør folk flest om hva de forbinder med dette merket er det nok likevel luksuriøs, mannlig eleganse. Men en noe mer prangende eleganse for mannen som ikke er redd for å være luksuriøst mannlig.

Mannen som snakker i noe større bokstaver.

Og sånn ser du sikkert at en herreklokke ikke bare er en herreklokke. Og at en sender ut svært viktige signaler alt etter som hvilken klokke en bruker.

Varier klokkebruken din

Det ideelle er derfor at du har mer enn bare en herreklokke i samlingen din. Noen ganger må du være mer lavmælt og diskret – men likevel elegant. Andre ganger trenger du et tøft ur. Og så videre. Om du har fire, frem klokker – eller flere – å velge har du en flott måte å kommunisere hvem du er på.

Og det fine er at du jo ikke trenger å begrense hvem du er – for sagt på en litt enkel måte handler det egentlig bare om å ta på seg en klokke for å bli en litt annen utgave av seg selv.

Samle på klokker

Og det er selvsagt på grunn av dette at flere og flere menn, også norske menn, begynner å samle på herreklokker. Trenden har vært viktig lenge dersom man ser utenfor Norge. For her i Norge er vel nøysomhet og diskresjon viktige dyder. Men det å samle på herreklokker er også i Norge nå blitt mer vanlig.

Og hvorfor ikke? Menn har så få anledninger til å tenke på utseende ellers, så herreklokker er nærmest eneste smykkemulighet.

Om du ser at det her er gode muligheter for å uttrykke seg bedre i forskjellige situasjoner, skal du begynne å tenke på det å samle på herreklokker. Du vil få mer oppmerksomhet fra alle – også andre menn. Men om du er interessert i romantisk oppmerksomhet skal du også være klar over hvor stor magnet en riktig utvalgt herreklokke kan være.

NB: Husk også at et klokkeskrin kan være kjekt å ha!

Prøv selv!