Meny
Meny

LUMINOX XL.8841.KM.SET

Varekode: 557211

FØR kr 7 990,00

Special Price kr 5 990,00

Klokker.no er utvalgt som autorisert norsk forhandler av Luminox klokker, dette gir deg trygghet med offisiell garanti og service, samt at din Luminox klokke garantert er 100% ekte når du handler hos oss.

Detaljer

Om Luminox - et amerikansk merke laget i Sveits

Luminox klokker så dagens lys i 1989. Navnet er satt sammen av to latinske begrep, «lumi» og «nox», som betyr henholdsvis lys og mørke.

Luminox ble grunnlagt av Bary Cohen. Han oppdaget en ny sveitsisk belysningsteknologi, der kapsler fylles med tritiumgass. Cohen forsto at dette var noe som kunne benyttes i klokker for å gjøre dem lettere å lese under vanskelige lysforhold. Han ble enig med det sveitsiske selskapet som hadde utviklet teknologien om å bruke oppfinnelsen i klokkene sine, og slik oppsto Luminox.Fra én modell med den revolusjonerende teknologien, utviklet det seg raskt til en hel kolleksjon. Takket være tritiumkapsler på viserne og urskiven, var alle modellene garantert å lyse i inntil 25 år.

Det tok ikke lang tid før Cohen ble kontaktet av US Navy Seal, en spesialenhet i det amerikanske militæret, som ønsket en klokke egnet for nattoppdrag. Et samarbeid ble innledet, og i 1994 hadde Luminox laget en unik dykkerklokke basert på spesialstyrkens spesifikasjoner. Suksessen lot ikke vente på seg, og i årene som fulgte mottok Luminox utallige forespøreler fra militæret, politiet, redningsmannskaper og andre med lignende behov, i hele verden.

Luminox-kolleksjonen har vokst mye siden den gang, og i dag brukes klokkene i hele verden, av folk som har behov for en robust klokke som er lett å lese, natt som dag.


Autorisert norsk forhandler
Klokker.no er autoriseret forhandler av dette merket. Dette gir stor trygghet til deg som forbruker, du har da en garanti for at klokken er 100% ekte, og selvsagt offisielt landsdekkende service og full garanti.

Datovisning
Dagens dato viser på urskiven.

Silikonlenke
Denne klokken har en lenke laget av silikon.
Mineralglass
Klokken er utstyrt med mineralglass, dette glasset beskytter mot støt og riper.


Vanntett til 10 bar (100 meter)
En vanntett klokke skal være trykktestet til minst 10 ATM (100 m) for å tåle et bad. For dykkerur gjelder spesielle regler. Skyll alltid uret etter at det har vært i saltvann. Husk at dersom kronen ikke er skikkelig lukket, kan vann likevel trenge inn i uret.

Kondens:
Ved hurtige temperatursvingninger oppstår et undertrykk i klokken som kan forårsake kondens. Du vil se duggdråper under glasset om dette oppstår. Gå omgående til urmaker for å åpne kassen og tørke uret. Fuktigheten forsvinner ikke selv om duggen blir borte. Hvis ikke dette gjøres, vil fukt legge seg i urverket og dette kan forårsake totalskade. Ingen ur er kondenssikre selv om de er vanntette. Kondens kan også oppstå om du går fra sterk kulde til høy varme, for eksempel fra vinterkulde til badstu.

Quartz urverk
Denne klokken går på batteri. En klokke med quartzurverk blir styrt av svingninger i en krystall fra mineralt quartz. Klokker med slike urverk er veldig nøyaktige.Klokkebeskrivelsen er laget spesielt for Klokker.no og kan ikke kopieres! © Klokker.no
Reviews