Meny
Meny

Festina

Festina – Spanske kvalitetsklokker med sveitsisk bakgrunn

Dersom du er interessert i gode kvalitetsklokker vet du at Sveits er landet å se etter. Men visste du at Festina egentlig kommer fra Sveits?

Festina klokker er kjent for sin meget høye kvalitet. Og det er jo ikke vanskelig å forstå dette når vi tenker på Festina egentlig opprinnelig er sveitsisk, som så mange andre kvalitets-klokker.

Festina

Rutenett  Liste 
Fant 1 produkter
per side
Asc
Rutenett  Liste 
Fant 1 produkter
per side
Asc

Festina klokker

Om du er sykkelentusiast kjenner du kanskje til at Festino var offisiell tidtaker for det franske sykkelrittet «Tour de France», samt italienske «Giro d´Italia»? Festina har dedikert en egen klokkeserie til dette, Festina Chrono Bike

I tillegg til denne sportslige prestisjen har Festina i en årrekke sponset en rekke sykkellag som har gjort det meget bra i internasjonale konkurranser.

Men det hele begynte faktisk i Sveits, for selv om Festina nå er spansk, så ble merket drevet i to mannsaldre i alpelandet. Så la oss se litt på denne interessante klokkehistorien, og komme litt inn på noen flotte Festina klokker som er til salgs i Norge nå.

Sveitsisk kvalitet

Festina ble stiftet i den lille landsbyen La Chaux-de-Fonds, som liger helt på grensen til Frankrike – ikke så langt fra den gastronomisk kjente byen Dijon, som jo ligger nær en annen kulinarisk hovedstad: Lyon.

Sveits er berømt for sine mange, gode klokkemakere, og merket Festina ble stiftet allerede i 1902. Navnet stammer fra den latinske frasen «Festina Lente», som betyr «å skynde seg langsomt».

Et originalt og passende navn for et klokkemerke. Men hvordan i all verden havnet et sveitsisk klokkemerke i Spania?

Miguel Rodriguez

Vel, det er her historien om Festina blir en personskildring, for nå kommer vi nemlig inn på sør-spanjolen Miguel Rodriguez.

Rodriguez var opprinnelig fra fargerike Andalusia, men flyttet tidlig til Barcelona. Dette ble lenge basen for unggutten, men han ble ikke i Spania lenge. For han var lysten på nye opplevelser, noe som av en eller annen grunn førte ham til Sveits.

Her ble han kjent med den sveitsiske klokkeindustrien, og det lille merket Festina. Han ble kjent med klokken fordi en venn av Rodriguez mente det var viktig at unggutten sikret seg en god, sveitsisk klokke mens han var i fjell-landet.

Et besøk til Sveits

Sveits er selvsagt berømt for sine mange flotte klokker, og også like famøse juvelerer. Og det var en juveler som tipset Rodriguez om klokken Festina. I en nobel smykke- og klokkeforretning i Geneve fant Rodriguez en Festina klokke som kunne passe lommeboken -og eieren ville ha 150 sveitserfranc for den.

God som han var til å prute, klarte han å få prisen ned i nesten det halve, og dermed slo han til – og ble eier av en sveitsisk kvalitetsklokke ved navn Festina.

En klokke han selv brukte, men på en av sine hjemturer til Barcelona fikk en spansk forretningsmann øye på den attraktive klokken, og ba om å få kjøpe den.

Rodriguez var ikke snau, og solgte klokken for det dobbelte av det han kjøpte den for – kanskje med tanke om å reise tilbake til Sveits for å sikre seg en annen variant til under halve prisen.

Men det som så skjedde skulle forandre livet til Rodriguez – og klokkemerket Festina – for alltid.

Sveitsisk klokke-eksport

For den spanske forretningsmannen var så fornøyd med sin Festina klokke at han ba Rodriguez om å sette seg på toget til Sveits umiddelbart for å kjøpe inn ytterligere 15 klokker.

Som sagt, så gjort.

Festinaklokkene ble kjøpt inn for 60, 70 sveitserfranc, og solgt videre for minst det dobbelte. Noe som tilsa at Rodrigiez på et par uker tjente en meget god årslønn.

Disse pengene brukte han imidlertid ikke til cava og tapas, men han investerte dem heller i et butikklokale. For han var nemlig sikker på en ting: Festina klokker var tingen. Og dersom en, enkel, spansk forretningsmann var interessert i å kjøpe 15 av dem på strak arm, ja da måtte det være muligheter for å selge også til mange andre.

Et klokke-eventyr

Etter hvert hadde Rodriguez opparbeidet seg en solid ekspertise i å kjøpe inn gode, men ukjente, sveitsiske klokker, som han så klarte å selge med god fortjeneste i hjemlandet Spania.

Og selv om Festina var en av de mest populære klokkene jobbet Rodriguez også med mange andre, mindre merker.

Sveitserne var fornøyde med å komme inn på det spanske markedet, og de spanske kundene var storfornøyde med sine meget gode sveitsiske klokker.

Og resten er egentlig historie.

Med årene klarte Rodriguez faktisk å kjøpe rettighetene til merket «Festina», i tillegg til en rekke andre, spennende merker som Jaguar, Candino, Calypso, Perrelet, Soprod og Lotus.

Festina klokker i dag

I dag finner du en rekke flotte Festina klokker. Også her på Klokker.no. Legg merke til de mange, flotte kvalitetene på disse klokkene. For den sveitsiske arven kommer tydelig fram.

Ikke bare på utsiden, selv om en Festina klokke har en tidløs eleganse. Og ikke minst et sportslig preg, for det er – som i livet ellers – det innerste som teller.

Og her har alle eiere av Festina klokker vissheten om at de har en klokke som er basert på klassisk, sveitsisk kvalitet som strekker seg tilbake til 1902.

Sveitsisk kvalitet av den «gamle skolen».

Og er du opptatt av kvalitetsklokker, vet du at dette er verdt mye.

Sveitsisk kvalitet på din arm

Festina er i dag et spansk merke, men den sveitsiske historien bak klokken er klar. Også quartz-teknologien som ligger bak. Og det er verdt å legge merke til at det fra 1902 til i dag er en ubrutt linje i forbindelse med Festina klokkene

Enten du velger en ultra-sporty klokke som Festina Originals, eller en mer sober klassiker som Festina Chrono, vet du med Festina at du har et kvalitetsur med sveitsisk historie – til en meget god pris.

En klokke som kommer til å vare livet ut, til en av markedets beste priser.

Og når du nå også kjenner til historien til Festina, kan du jo også fortelle til vennene dine (når de spør deg ut om klokken som du har på armen) at det er en sveitsisk-spansk klokke med lang tradisjon.

En europeisk topp-klokke!